Stina Wirsén

//Stina Wirsén

Stina Wirsén

Stina Wirséns stil är omisskännlig, rättfram, elegant och träffsäker. Många känner igen henne från de många år hon illustrerade i Dagens Nyheter. Hon har även glatt många som barnboksillustratör. Dels till Carin Wirséns böcker om En liten skär och alla små Brokiga. Dels Vem-böckerna som Stina både skrivit och ritat.

Se mer av Stina Wirsén

Stina Wirsén, född 1968 i Stockholm, är  illustratör och tecknare.

Stina Wirsén utbildade sig på Konstfack i Stockholm 1985-92. Hon arbetade som illustratör på Dagens Nyheter 1997 – 2007. Återkommande i DN var hennes teckningar till ”Krogkommissionen”  som bedömde olika krogar i Stockholm.För tidningens läsare blev hon även känd för sina talrika modeillustrationer politiska karikatyrer och resereportage. Wirsén har även blivit uppmärksammad för sina barnboksillustrationer. Fler av hennes barnböcker har även filmatiserats.

Under åren har Stina Wirsén emottagit många utmärkelser, bl. a. guld- och silvermedaljen av ”The Society of Newspaper Design” mellan 1997 och 2001. År 1999 fick hon den prestigefyllda utmärkelsen ”The Society of Scandinavian Illustrators” som utdelas till en konstnär vart tredje år. I november 2000 fick hon ”Elsa Beskow-plaketten” för sina barnboksillustrationer i Rut och Knut ställer ut.
Stina fick även uppdraget att illustrera nyutgåvan av Tore Wretmans bok ”Smörgåsbord” 2008.
Våren 2009 deltog hon på en teckningsutställning på Nationalmuseum.

2017-09-27T10:28:07+00:00