RELEASE FÖR JOAKIM ALLGULANDERS NYA GRAFISKA EDITION LINESCAPES

Ta med din käresta och kära vänner på ett glas bubbel på Alla Hjärtans Dag!

14 februari mellan 16.30 – 20.00 på KONSTOCHFOLK, Hornsgatan 38
Joakim Allgulander finns på plats hela kvällen och berättar gärna om sina tankar bakom Linescapes.

The Linescapes edition kom till som ett förlängningsprojekt av ett beställningsjobb till The Dorchester Hotel i London, som baserades på en serie Linesacpes- målningar som Allgulander skapade och ställde ut för 20 år sedan, några på Liljevalchs konsthall 2004. Nu är 38 nya Linescapes-målningar på duk är placerade i hotellets lyxiga sviter.

Denna grafiska edition av Linescapes är ett helt digitalt projekt. Bilderna är skapade digitalt och tryckta i pigment print-tekniken. Serien bygger på färgskalan från några av de målningar som Monet gjorde 1884, då han vistades i omgivningarna där Joakim Allgulander nu är bosatt. Efter att ha besökt de platser där målningarna kom till, Bordighera, Menton och Antibes samt att ha samlat färginformation från reproduktioner skapade han dessa Linescapes.

”För mig handlar bilderna i första hand om tid, ungefär som när man passerar ett landskap med tåg. Den digitala metoden samt den konsthistoriska kontexten förstärker förnimmelsen av tid, som något pågående eller förflutet. En ny tolkning av ett impressionistiskt landskapsmåleri. En rörelse.” Joakim Allgulander

HJÄRTLIGT VÄLKOMNA!